Консултациите за съставяне на правителство при президента Румен Радев продължават с

...
Консултациите за съставяне на правителство при президента Румен Радев продължават с
Коментари Харесай

ДПС: Явно трябва да влезем във властта, за да влезе България в Шенген и еврозоната

Консултациите за сформиране на държавно управление при президента Румен Радев не престават с Движение за права и свободи. 

" На предходните съвещания вие дойдохте с една таблица и предрекохте, че ще реализираме същия резултат, оказахте се прав. Още тогава вие призовавахте за нов взор върху политическия взор и търсене на нови подходи за сформиране на болшинство ".

С тези думи се обърна президентът Радев към лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

" Много ще се веселя, в случай че по най-бързия метод да се сформира държавно управление. И има риск от несъставяне на държавно управление. И в случай че вървим по общоприетата процедура с раздаването на мандатите, има риск това да докара до крах и със законодателната активност ", сподели Радев.

" Българският гласоподавател е умен. След 12 годишното еднолично ръководство в България се създава една и съща конструкция на Народното събрание, без значение кой е първи или втори, не овластява никого независимо да има болшинство. Още предходния път казахме, че петите ненужни избори ще произведат сходна конструкция на Народно събрание ", съобщи от своя страна Карадайъ. 

Лидерът на Движение за права и свободи акцентира, че сега следим по-скоро изгубено време. 

" Самите участници в политическия живот не могат да надскочат персоналното и партийното си его. В смисъла на понятието разговор се влагат доста разнообразни неща. Всеки приказва за разговор, само че всеки го схваща по друг метод. А ние призоваваме от 2016 година за нормалност в политиката, а в основата на това е разговорът и отговорността пред жителите, само че всичко това може да се случи с разсъдък ", сподели още той. 

Във връзка с държавния бюджет, Карадайъ сподели, че за Движение за права и свободи 3% недостиг е изпълним, само че зависи по какъв начин ще се реализира и на каква цена. 

По думите му Движение за права и свободи би трябвало да влезе във властта, с цел да влезем в еврозоната и Шенген.

Първата среща за деня беше с " Възраждане ". 

Вчера президентът се срещна с обединението на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР